חיידק הילקובקטר פילורי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

16/02/2018 | 20:47 | מאת: אורי

שלום, שלום אני בן 44 סובל מזה 4 שנים מדלקות בקיבה ובוושט וסובל מריפלוקס, כמו כן בבדיקות נשיה שעשיתי מלפני 3 שנים גילינו חיידק הילקובקטר פילורי (H.P), קיבלתי תרופות - טיפול משולש והחיידק לא עבר ואחר כך קיבלתי שוב טיפול משולש לאחר ביופסיה ותרבית לחיידק וכמו כן החיידק לא נכחד ונשאר חיובי בבדיקת הנשיפה לאחר הטיפול השני.לפני שבועיים רופא המשפחה הפנה את אשתי לבצע בדיקת נשיפה לגילויי חיידק, למרות שאשתי לא חשה בשום דבר מיוחד ואין לה שום סימפטומים הקשורים לחיידק, ובכל זאת גילנו תשובה חיובית לחיידק עם ערך 18.8 בבדיקת נשיפה. השאלות שלי:- 1. האם אשתי חייבת בטיפול משולש, למרות שאין לה שום סיממנים למחלה? 2. האם כדאי וחייבת אשתי לעבור בדיקת גסטרו לקיבה לזיהוי ובדיקה אם יש דלקות שנגרמו לקיבה עקב קיום החיידק? 3. ןהשאלה האחרונה, האם אני חייב לעבור טיפול שלישי נוסף להכחדת החיידק? ואם הדבר לא יצליח מה ניתן לעשות? בבקשה לעזור לי תודה מראש

17/02/2018 | 07:18 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום בעיקרון, הליקבוקטר שנשחשב קרצינוגן, דורש טיפול להכחדתו בכל מי שמאובחן כנשא שלו (אחוז גבוה באוכלוסיה). כך שאם אובחנתם עליכם לעבור טיפול להכחדתו ללא קשר לסימפטומים. בשנתיים האחרונות הגישה הטיפולית השתנתה ואינה מבוססת יותר על הטיפול המשולש "המסורתי" אלא על טיפול מרובע הכולל שלוש אנטיביוטיקות וPPI (בעיקרון טיפול מבוסס קארין או מבוסס ביסמוט). בהצלחה!

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה