בקע סרעפתי ודואדניטיס .

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

10/02/2018 | 09:41 | מאת: אלון

שלום רב. בן 55. בבדיקת גסטרוסקופיה עם ביופסיה אובחן ; בקע סרעפתי ודאואדניטיס וביופסיה :Severe chronic active gastritis. חיידק עמיד ל קלריתמרומיצין. התחלתי טיפול מרובע. בעבר לפני תרבית טיפול משולש פעמיים. ללא הצלחה. האם חצי לימון עם מים פושרים שאני נוהג לשתות כל מוקר מותר ? שאלה נוספת האם זה מדבק ובאיזה צורה. ממה להימנע. בתודה מראש.

12/02/2018 | 21:48 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, עדיף להפחית מהחומציות בקיבה. שכיחות ההליקובקטר גבוהה ביותר סביב 70%. הטיפול המשולש כיום כבר פחות רלוונטי לאור עמידות גוברת של החיידק. ההדבקה אפשרית דרך רוק/מי שתיה וכד'.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה