נקסיום במינון גבוה באופן כרוני

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

22/01/2018 | 01:33 | מאת: רועי

שלום רב, סבתי כבת 84, סבלה משיעול כרוני שנמשך במשך כשנה באופן יומיומי. השיעול היה מרבית הזמן יבש אך היו גם תקופות שהיה פרודוקטיבי. עברה בירור כולל רופא ריאות, אאג וגטסרו. בCT חזה הודגם בקע סרעפתי גדול, המכיל את מרבית הקירבה וגורם לתמט סב סגמנטרי של ה-LLL. ביצעה גסטרוסקופיה שהייתה תקינה פרט לבקע הסרעפתי כאמור. בדיקת אאג הייתה תקינה. מסקנת הבירור הייתה שככל הנראה רפלוקס הוא הגורם לשיעול הכרוני ועל כן מינון הנקסיום הועלה ל 40 מ"ג פעמיים ביום, אותו היא נוטלת ב-3 חודשים אחרונים. (לפני כן קיבלה מינון נמוך יותר). אציין פרט לשיעול לא סבלה מצרבות, ודווקא בלילה לא סבלה משיעול. לפני כחודש השיעול פסק. שאלותי : 1. האם כדאי/ניתן לקחת את הטיפול בנקסיום 40 מ"ג פעמיים ביום באופן קבוע במצב זה של בקע סרעפתי גדול או שרצוי לנסות לרדת במינון לפעם ביום בכדי לראות אם השיעול חוזר.? 2. האם יש סיבוכים ארוכי טווח/הפרעות נפוצות שקשורות לטיפול במינון גבוה בתרופה זו שמצריכים מעקב מעבדתי? ואם כן באיזו תדירות מומלץ לעקוב.? תודה רבה.

המטרה תמיד היא להשתלט על הסימפטומים במינון הנמוך ביותר האפשרי של תרופה, ועל כן בהחלט שווה מאד להוריד במינון התרופה ולהעריך במקביל את התגובה הקלינית. בנוכחות בקע גדול כמתואר כה"נ שתצטרך טיפול קבוע לתקופה ממושכת. אין מעקב מעבדתי ספציפי, כדאי לשים לב למשק סידן וויטמין D ולתקן חסרים.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה