תוצאות אולטרה סאונד בעקבות התקפים וכרגע כאבים מתמשכים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

15/01/2018 | 14:08 | מאת: עירית

שלום רב דוקטור, קיבלתי תוצאות אולטרה סאונד - סריקה על-שמעית של הבטן העליונה והתחתונה הבדיקה בוצעה בעזרת מתמר בעל תדירות של 4 מגא-הרץ בתנועות ובתנוחות שונות. [מה פירוש - ] כבד בגודל 16.3 ס"מ מרקמו אחיד טחול בגודל 8.2 ס"מ מרקם תקין כליה ימנית ושמאלית בגודל 10 ס"מ אין עדות בשמאלית לנפרוליטיאזיס כיס השתן בעל מבנה תקין, ללא אבנים, דופן לא מעובה נפח 260 סמ"ק כיס מרה מצב לאחר כריתה לבלב בגודל ומרקם תקינים דרכי מרה אין הרחבה של דרכי המרה רטרופריטונאום - לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות אאורטה הבטנית בחלקה העליון הודגמה ברוחב תקין האם יש כאן משהו חריג בבדיקה? יש לי תור לרופא גסטרו בסוף החודש. הרופאה המטפלת נתנה לי הפנייה + מצב רפואי, אליו. עליי לציין שהכאבים עדיין קיימים אחרי התקפים חריפים מאוד שנמשכו עד חצי שעה בערך. פניתי אליכם גם ב-5/1/18 - טרם תוצאות האולטרה סאונד מה עליי לעשות? תודה רבה, עירית

שלום לך, בבדיקה זו אין ממצא ספציפי שמסביר את הכאבים. דרושה הערכה קלינית והשלמת בירור בהתאם

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה