קרקורים קשים ועוד בעיות עיכול

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

09/12/2017 | 18:13 | מאת: לי

דוקטור שלום רב מזה כשנה אני סובלת מקרקורים קשים מיד אחרי האוכל, רק בבטן העליונה לעתים אפילו יש מן בליטה בבטןמתחת למפתח הלב, או בצד ימין למעלה שבולטת ומיד נעלמת. בנוסף יש לי גם גרפסים אחרי כל מה שאני שותה , או אוכלת אפילו סוכריה. אחת לחודש צואה רכה פעם אחת בבוקר ולעתים תחושה של התרוקנות לא מלאה. בשבוע האחרון אני מרגישה כאבים בבטן העליונה, קרקורים חזקים, ויציאה קשה על גבול העצירות. כשהתחילו לפני שנה הבעיות בעיכול היתה לי צריבה בבטן העליונה שנעלמה עם הזמן, ועכשיו חזר כאב אחרי חצי שנה בה לא חוויתי שום סוג של כאב. כל בדיקות הדם תקינות, אולטרה סאונד בטן, סי טי בטן גסטרוסקופיה קולונסקופיה תקינות, מלבד גסטריטיס קלה בשל הליקובקטר רדום, קיבלתי טיפול משולש ובבדיקת נשיפה נמצא שאין חיידק.. אציין שלפני שנה היה לי כאב חד בצד אחד בבטן העליונה שהקרין לגב וקרקורים, כאב שהיה ליום אחד ונעלם, בבדיקות שעשיתי שבוע אחרי הכאב הכל היה תקין מלבד עמילאז 780 בשתן, עמילאז וליפאז בדם תקין. בבדיקה נוספת שנעשתה לאחר מכן היתה תוצאה תקינה של עמילאז בשתן. האם התופעות של הקרקורים והכאב עלולים להיות קשורים במחלת לבלב? סליחה על האורך, ותודה מראש על התשובה.

לא נשמע שקשור ללבלב יש לבצע בדיקת דם לצליאק תבחין אי סבילות לסוכר חלב המשך בירור גסטרואנטרולוג באופן מסודר

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה