צואה שחורה וקולונסקופיה תקינה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

26/10/2017 | 09:21 | מאת: ענבל

שלום רב. השבוע הייתה לי פעמיים צואה שחורה. קולונסקופיה וגסטרוסקופחחה לפני יומיים תקינים וגם דם סמוי בצואה האם יש סיבה להילחץ? ממה זה יכול לנבוע?

04/11/2017 | 08:23 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, צואה שחורה בהעדר נטילת ברזל פומי, ביסמוט (קל בטן) (וגם בנוכחותם), דורשת התייחסות. מכיוון שיש לשלול דימום, שנובע לרוב ממערכת העיכול העליונה (שחרה). האם נלקחו ביופסיות מהקיבה/תריסריון בבדיקתך? האם את נוטלת טיפול פומי שכולל ברזל/ביסמוט? ממליץ התייחסות הרופא המטפל.

04/11/2017 | 12:51 | מאת: ענבל

לא נלקחו ביופסיות מכיוון שהכל היה תקין אך במידה וזה חלף האם עדיים צריך לברר? האם b12 יכול לגרום לכך?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה