התקפי כאב חזקים בבקע סרעפתי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

22/10/2017 | 13:37 | מאת: אולגה

אמא שלי אשה בת 74 ידוע אל בקע פראסופגיאלית -סרעפתי גולש גדול מכיל את הרוב הקיבה. צמוד למודגם ממצא ציסטי 5ס"מ. היא מקבלת תיפול נגד חומציות בחודש אחרון מנקסיום 80 מג ביום עברנו לכדור חדש DEXILANT וגביסקון בנוזל.שומרת אל דיאטה יש לציון שהינו אצל מספר כרורגים לצורך יעוץ בקשר לניתוח אבל כולם ציינו הסיכון גדול מאוד ומורקבות הניתוח עקב גיל והשמנת יתר ו מחלות נלוות ידועה בעיה של לבצע פעולה הרדמה מלאה יש לה התקפים חזקים כול 3שעות כול התקף של חצי שעה בהרך של כאב ובכי ביממה נגד כאבים לוקחת אופטלגין בטיפות נורופן קוויק נסינו גם זאלדיאר פעמים ביום ללא השפעה מרבית חוץ מניתוח שהוא מלווה סכנה מה אפשר לעשות בשביל להקל אל הכאבים המצב הנוחכי הוא בילתי נסבל .

25/10/2017 | 04:48 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, במצב זה לצערי, ההמלצה היא בעיקר שינוי אורח חיים, ניסיון אכילת מנות קטנות בכל פעם (חלוקת ארוחות). המשך טיפול בנוגדי חומצה. במידה והמצב מחמיר ואין ברירה, ייעוץ כירורגי חוזר.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה