פענוח MRI האם מדובר בממצא סרטני?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

04/10/2017 | 15:58 | מאת: נועה

בבדיקת MRI עקב ממצאים בזנב הלבלב כתוב: הכבד הודגם בגודל רגיל, בעל מרקם אחיד. מספר ציסטות זעירות בשתי אונות הכבד. כיס המרה הודגם ללא אבנים. ללא הרחבה של דרכי המרה התוך כבדיות. CBD בעל קוטר גבולי כ- 6.0 ס"מ לכל אורכו, ללא עדות לפגמי מילוי חשודים לאבנים או ממצא חוסם אחר. הלבלב בעל נפח שמור. בזנב הלבלב נראה ממצא זעיר כ- 6.0 ס"מ, מכיל שומן ומתאים לליפומה. נראית הרחבה מינורית של צינורות צד בגוף הלבלב, וממצא ציסטי זעיר כ- 3.0 ס"מ המחובר לצינור צד. צינור הראשי אינו מורחב, קוטרו עד כ- 2.0 ס"מ, מתנקז לפפילה קטנה, ווריאנט אנטומי. בסיכום: ממצאים ציסטיים זעירים בגוף הלבלב יכולים להתאים ל- Branch Side IPMN .בנוסף נראית ליפומה קטנה בזנב הלבלב, לרוב הממצא ללא משמעות קלינית. divisum Pancresum ,ווריאנט אנטומי. קוטר גבולי של דרכי מרה החוץ כבדיות, ללא עדות לכולידוכוליטיאזיס או הדגמת גורם חוסם האם מדובר בגידול סרטני?

04/10/2017 | 15:59 | מאת: נועה

הממצאים לא 6.0 כפי שכתוב אלה 0.6 ו-0.3

05/10/2017 | 16:20 | מאת: ד"ר דן פלדמן

Branch Side IPMN 0 ממצא טרום סרטני. במקרה זה יחסית קטן. פוטנציאל ממאירות נמוך אך קיים ולכן דורש מעקב בשלב זה. יש להייועץ ולהיות במעקב מרפאת גסטרו.

05/10/2017 | 17:58 | מאת: נועה

תודה רבה על תשובתך המהירה וחג שמח!

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה