ברור גסטרו לאדם מבוגר מאוד

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

03/09/2017 | 08:10 | מאת: דוד הכהן

האם שילשולים התקפיים פעם ביומיים שלושה בבוקר בשתי יציאות מימיות צמודות. וזאת אחרי יציאה רגילה ראשונה רגילה. זה המצב כבר שנתיים וחצי לאבי בן 80. לפני 6 שנים קולונסקופיה תקינה לגמרי. לפני שנה וחצי גסטרוסקופיה עם כיבים בתריסריון מטופל בלוסק. מטופל בסטופיט בלבד סימפטומטי. מזון מוצק בלבד ללא דברי חלב. עבר כל הבדיקות צליאק סרולוגיה חיידקים אין כלום. האם יכול להיות שהסיבה היא נורופטיה סוכרתית? דורשים ברור מחדש של כל הבדיקות קלונוסקופיה מלאה וגסטרוסקופיה מלאה. הוא אחרי שבץ בגזע מח. האם סיפטומים אלה מובילים לצורך של ברור מעי גס שוב? מניסיונך האם זה חשד לסרטן מעי גס? מעונינים להתקדם בברור אבל להמנע מבדיקה פולשנית. איזה הדמיה טובה ביותר במצב זה?

06/09/2017 | 15:21 | מאת: ד"ר דן פלדמן

ההתלבטות ברורה, אך חייבים בדיקה אובייקטיבית כדי לשלול/לאשר ממצאים כגון פוליפים/גידול/ממצאים אחרים.... קולונוסקופיה מומלצת כל 5 שנים. מומלץ גם לחזור על גסטרוסקופיה. אלו הן בדיקות פולשניות אך אבחנתיות וטיפוליות. לשיקול והחלטת המטופל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה