בדיקת חיידק לאולכוס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

23/08/2017 | 12:53 | מאת: אני

שלום, אני צריך לעבור בדיקה של חיידק הליקומבקטר לאולכוס. אני נוטל באופן קבוע לוסק 20 מ"ג פעמיים ביום נגד צרבת ונגד בחילות קשות. נאמר לי ע"י רופאת משפחה שאסור לקחת לוסק 10 ימים לפני בדיקת נשיפה לחיידק. האם יש תרופה נגד צרבת שמותר לקחת אותה לפני בדיקת חיידק לאולכוס בנשיפה. האם בבדיקת גאסטרוסקופיה(לבדוק סיבה לבחילות קשות ובאותו זמן גם לבדוק אם יש חיידק לאולכוס) יש אפשרות להמשיך עם לוסק עד יום בדיקת גאסטרוסקופיה?

עדיף לבצע גסטרוסקופיה עם בדיקת ביופסיה לחיידק מותר במצב הזה להמשיך PPI

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה