אנמיה ממושכת ונשירת שיער

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

08/08/2017 | 21:05 | מאת: ליאת

שלום רב, ביתי בת 16 סובלת מאנמיה . המוגלובין היה 7.8 לאחר טיפול בפריפול עלה לערכים תקינים. לאחר שהופסק הטיפול ירד ההמוגלובין שוב וכעת 9.7 פריטין מינימלי. עברה בירור בדיקות דם, צואה, קלפוטרקטין, דם סמוי בצואה, צליאק ומדדי דלקת. הכל תקין. בנוסף יש נשירת שיער חמורה . בדיקת tsh תקינה וכן ana שלילי. איזה בירור עוד צריך לעשות כדי למצוא את סיבת האנמיה?

צריך לבדוק רמות ויטמינים מקבוצת B וגם חומצה פולית

09/08/2017 | 22:19 | מאת: ליאת

האם מחסור בויטמינים מקבוצת B וחומצה פולית גורמים לאנמיה כזו חמורה או שהם חסרים כתוצאה מהאנמיה? האם יש צורך בבירור המטולוגי או בגסטרוסקופיה?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה