האם כדאי לעשות קולונסקופיה?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

05/08/2017 | 19:33 | מאת: מיכל

שלום רב לפני כחודשיים ראיתי אדום בשירותים. לא הייתי בטוחה שזה ממני. לא ראיתי אדום על הנייר טואלט. זה קרה פעמיים. לאחר מכן עשיתי 3 בדיקות דם סמוי בצואה וכולן יצאו שליליות. עשיתי בדיקות דם מקיפות שיצאו תקינות לחלוטין. האם במצב כזה מומלצת קולונסקופיה? מה הסיכון לניקוב מעי בבדיקה הזאת? תודה רבה

07/08/2017 | 11:26 | מאת: ד"ר דן פלדמן

ממליץ ביקורת מרפאת גסטרו. הסיכון בפעולה קיים (דימום, פרפורציה, סיבוכי סדציה וכדו' אך מאוד נמוכים). ממליץ על הערכה מסודרת, במרפאת גסטרו טרם הפעולה בדבר נחיצות הבדיקה ודיון על סיבוכיה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה