עצירות שמחמירה + קולונסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

16/07/2017 | 13:31 | מאת: טלי

שלום רב, אני בת 58 וסובלת מעצירות מילדות. שנים רבות השתמשתי בתה סנה ובעשר השנים האחרונות אני נוטלת 2 כדורי לקסעדין שעזרו לי ליציאה יומית. בחודשים האחרונים חלה הרעה ואני לא מרגישה התרוקנות מלאה בנוסף לנפיחות רבה לאחר כל ארוחה. אבי נפטר מסרטן המעי הגס. היום ביצעתי קולונוסקופיה. הבדיקה יצאה תקינה. מצוין בטופס סיכום הבדיקה: נבדקו מעי גס עד הצקום, זוהה השסתום היאליאוצקלי ופתח התוספתן. הכנת המעי הגס סבירה עד בינונית (למרות ששמרתי שבוע על אי אכילת סיבים ועוד ופעלתי על פי כל ההוראות עם המרוקן) מעי מפותל מאד, בדיקה קשה. מעי גס תקין, תרגיל היפוך ברקטום תקין. אבחנות NORMAL COLONOSCOPY TOUTUOS COLON שאלותיי: 1. מה יכול לגרום להרעת המצב באופן היציאות והישארות הנפיחות לאחר כל ארוחה? 2. האם פיתול המעי גורם לעצירות? 3. מאחר ואבי נפטר מסרטן המעי הגס, כל כמה זמן עליי לבצע קולונוסקופיה? יש לציין שאני אוכלת מזון בריא: ירקות פירות, לחם מקמח מלא, מוצרי חלב וביצים. בברכה, טלי

יש לוודא שאין סיבה שניונית לעצירות (תרופות מחלות הפרעות הורמונליות), לשמור על דיאטה עתירת סיבים, ובנוכחות בעיות התרוקנות דרושה הערכה נוספת ע״י רופא מומחה ובהתאם בדיקות נוספות כגון מנומטריה רקטלית

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה