המשך שאלה - כיב בתרסריון + קרוהן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

09/07/2017 | 10:27 | מאת: יפית

שאלתי כאן לפני מספר ימים, אם בעקבות גילוי מחלת קרוהן וכיב בקיבה - אצטרך לקחת כל החיים אומפרדקס או נקסיום, ואם הכיב עשוי לעבור בעקבות שימוש מוגבל זמן בתרופות נוגדות החומצה. ענית לי כי חסרים לך פרטים, כמו מה מצאו בביופסיה וכו'. אני משלימה פרטים חסרים: בדיקת הקולונסקופיה + הגסטרוסקופיה התבצעה לפני כשבועיים . תוצאות הביופסיה: החומר,הריקמה או האיבר הנבדק: 1. תריסריון- דלקת - CROHN OR PEPTIC 2. קיבה: R/O HP GASTRITIS בדיקה מיקרוסקופית: 1. ACTIVE MILD CHRONIC DUODENITIS, NO GRANULOMAS 2. CHRONIC ANTRAL GASTRITIS , NO HP , NO GRANULOMAS פתולוגיה קולנוסוקופיה: מספר דגימה 1: מקום ממצא: TERMINAL ILEUM הערות : R/O CROHN מספר דגימה 2: מקום ממצא: צאקום הערות : MP CHRON'S ULCERATIONS מספר דגימה 3: מקום ממצא: רקטום סיגמה הערות: APTHAE IN RECTUM מספר דגימה 4: מקום ממצא: רקטום הערות : PROCTITIS בדיקה מיקרוסקופית: 1. NORMAL ILEAL MUCOSA 2. INTESTINAL MUCOSA WITH MILD CHRONIC ACTIVE INFLAMMATION 3. NORMAL COLONIC MUCOSA 4. RECTAL MUCOSA WITH FOCAL MILD FIBROSIS. NO GRANULOMAS IN ALL SPECIMENS. בעניין הקרוהן- בימים הקרובים אתחיל להשתמש בפנטזה - 2 מ"ג - פעמיים ביום . לגבי נוגדי החומציות - התרופות שהוצעו לי הן: או אומפרדקס 40 - פעם ביום, או נקסיום 40 - פעם ביום. תודה מראש על כל אינפורמציה בנושא, יפית

לפי התיאור הנ"ל- הצורך בטיפול נוגד חומציות הינו לתקופה מוגבלת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה