תרבית צואה שבה נמצאה סלמונלה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

28/06/2017 | 21:16 | מאת: ניצה

שלום. אני בת 70. סובלת מכאבי בטן עזים מספר חודשים. עשיתי בדיקת גסטרו וקולונוסקופיה. בגסטרו מצאו דלקת. אני לוקחת נקסיום ופומו. בתרבית צואה נמצאה סלמונלה. אני לוקחת 10 ימים קסודקס פעמיים ביום. שאלה: 1.מתי לאחר סיום האנטיביוטיקה לעשות בדיקה חוזרת? 2 האם כאבי הבטן בגלל סלמונלה?

אין מועד ספציפי לביצוע בדיקה חוזרת. הגיוני להמתין לפחות שבוע לאחר הפסקת האנטיביוטיקה האם הסלמונה היא הסיבה לכאבי הבטן ? לפי התגובה לטיפול

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה