שאלות לקרוהן וקוליטיס.

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

25/06/2017 | 15:51 | מאת: דעבול ש.

שלום רב דוקטור, בן 38. רציתי לשאול מה זה "קלפרוטקטין" בקצרה..? ותרופות לדיכוי מערכת החיסונית בהזרקות, במידה ומתחילים לקחת, מהו הזמן הנהוג פחות או יותר עד לסיום לקחתם..? האם עד הרגשה / הימצאות קלפרוטקטין בבדיקות וכדומה, או ההחלטה היא אחרת? תודה מראש על העזרה.

קלפרוטקטין הוא חומר המופרש מתאי דלקת שמגיעים למעי. עולה בכל מצב דלקת של המעי . לא ספציפים לקרוהן או קוליטיס כיבית. אין מועד הפסקה לתרופות למי שמגיב ולא מפתח תופעות לוואי

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה