GGT גבוה מאוד אך השאר תקין

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

15/06/2017 | 16:09 | מאת: אלון

שלום שמי אלון בן 22, אני מטופל בתרופה דוקסילין לאקנה מספר חודשים, ועשיתי עוד סשן טיפול לפני שנה וחצי של שלושה חודשים. בסשן הקודם תוצאוות בדיקות דם של תפקודי כבד הGGT הגיע בשיא ל90, ובסשן הנוכחי הוא מגיע ל119. שאר התוצאות תקינות. יש לציין שאני לא שותה אלכוהול בכלל, אבל בנוסף לתרופה נוכחית כן לפעמים מטול בNSAID ולוקח תוספי תזונה אנטי דלקתיים טבעיים (כורכום, מולטיויטמין). האם עלייה מבודדת של GGT בשילוב שאר בדיקות תקינות בעקבות טיפול תרופתי זה מצב מקובל וניתן להמשיך טיפול בבטחה? עשיתי לפני שנה אולטראסאונד בטן והיה תקין. תודה

ישנן עוד בדיקות דם שצריך להשלים כגון למחלות אוטואימוניות של הכבד לבדיקת גסטרואנטרולוג באופן מסודר

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה