בדיקת גסטרוסקופיה בטשטוש

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

11/05/2017 | 11:27 | מאת: חרדתית

שלום יש לי רפלוקס לפי רופאת משפחה. אני לקחת נקסיום שמעלים לי את הצרבות. ואני מתישהו אהיה חייבת לבצע גסטרוסקופיה ואני מפחדת מזה נורא. אני מפחדת מהתחושה של החנק והרצון להקיא מזה. האם הטשטוש שנותנים גורם לאובדן תחושת הרפלקס והחנק או שהוא רק גורם לשיכחה של החוויה? חשוב לי לדעת כי הרי אם זה גורם רק לשיכחה אז יהיה רגע שאני כן ארגיש את זה וזה מה שמפחיד אותי. האם ניתן לבצע את הבדיקה בהרדמה מלאה כמו של ניתוח ולא רק בטשטוש? סליחה על השאלות המוזרות :-) חרדתית

באופן עקרוני ה"טשטוש" שנותנים במהלך הבדיקה (המונח הרפואי הינו סדציה) מבטל תחושה זו ופרקטית לא אמורים להרגיש את הנ"ל.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה