רגישות לגלוטן ללא צליאק?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

08/05/2017 | 16:04 | מאת: אדווה

לתחושתי האישית אחרי דיאטה נטולת גלוטן למשך שבועיים, אני חשה שיפור במצבי שכלל כאבי בטן ושלשולים- נעלמו כמעט לגמרי. האם ייתכן כי ישנו דבר כזה רגישות לגלוטן שהרופאים לא הצליחו לאבחן (מבדיקה רפואית אין לי צליאק) ? והאם ייתכן שיזיק לי להימנע מגלוטן? ראיתי כתבה שיצאה שמסוכן להימנע מגלוטן עבור אנשים שאין להם צליאק מחשש להתקפי לב. תודה מראש.

אכן ידוע על מצב בו יש רגישות לגלוטן ללא צליאק. ממליץ לפנות לייעוץ מסודר

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה