בדיקת גסטרוסקופיה אנטרום

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

04/05/2017 | 19:45 | מאת: יעקב

ד"ר שלום בן 50 בריא בד"כ לפני כשלושה חודשים אובחן בבדיקת נשיפה חיידק הליקובקטר . באותו מעמד הרופא לאור סיפור משפחתי של אבי עליו השלום שנפטר מסרטן הקיבה בן 70 המליץ על בדיקת גסטרווסקפיה - לאחר טיפול אנטיביוטי ובבדיקת נשיפה נוספת לפני חודשיים החיידק הושמד . היום ביצעתי את הבדיקת גסטרוסוקפיה להלן התוצאה נבדקו ושט קיבה תריסריון - בוצע היפוך קיבה ושט: תקין קיבה : דלקת ארוזיבית באנטרום תריסריון תקין תבחין אוריאז : ביופסיה :אנטרום אבחנות : Mild gastritis הערות /הנחיות : טיפול ארדיקציה HP תשובת ביופסיה תשלח לרופא מפנה אני מבין שיש דלקת קלה מה ההסבר של הערות הנחיות ? טיפול ארדיקציה HP. מה זה ? האם הוא זיהה חיידק שוב ? ולמה לקחו ביופיסיה ? מודה לכם ועל פועלכם

לפי התיאור בפנייתך יש הנחייה לארדיקציה של HP אך לא מצויין שנצפה HP בתבחין אוריאז או בביופסיה - יש לעיין שוב בדוח הבדיקה נא לפנות לייעוץ גסטרו מסודר.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה