בדיקות לילדיי בעקבות סיפור משפחתי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

30/04/2017 | 19:10 | מאת: רונה

שלום לכם, אני בת 55. אבי נפטר מסרטן המעי הגס בהיותו בן 54. אני במעקב קולונוסקופיה מגיל צעיר (גם בשל מחושים שונים שהיו לי) וכבר בגיל 27 היו לי 3 פוליפים (הגדול בגודל 10 מ"מ). מאז רוב הקולונוסקופיות היו תקינות. ב - 1 או 2 מהן היה פוליפ קטן שהוצא. אחי גם הוא במעקב קולונוסקופיה - בדיקות תקינות. ילדיי בני 27 ו - 24. האם לדעתכם עליהם לעבור כבר כעת בדיקת קולונוסקופיה? מאחד הרופאים נאמר לי שרק בגיל 40 יש להתחיל בבדיקה כזו אצל ילדיי. קראתי באתרים מסויימים שכתוב שיש לבצע בדיקה ראשונה 10 שנים לפני שנתגלה פוליפ או גידול אצל קרוב משפחה מדרגה ראשונה.. אני מבולבלת. אודה מאד על תשובתכם, רונה.

03/05/2017 | 05:57 | מאת: ד"ר דן פלדמן

בעיקרון ההמלצות הינן לבצע את הסקר כשמדובר עלגידול או כשיש חשד לסינדרום גנטי שיכול להתבטא במס' רב של פוליפים או כשיש חשד למשל לתסמונת לינצ' (שאינה דווקא מתבטאת בעומס פוליפים אלא על הופעה בגיל צעיר). לכן כל מקרה לגופו והשאלה הראשונה שעולה מהם הפוליפים שאובחנו, מה היה המספר המקסימלי של הפוליפים, האם עברתם בדיקה גנטית במרפאה ייעודית. לדון עם גסטרואנטרולוג מטפל על כל הפרטים.

03/05/2017 | 18:32 | מאת: רונה

תודה רבה על התשובה המהירה והמפורטת. נראה לי שאלך לייעוץ גנטי.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה