כאבי בטן לאחר יציאה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

19/04/2017 | 17:21 | מאת: מוציאלה

לא קיבלתי תשובה לשאלה אז שואלת שוב: לבתי בת ה 20 יש כאבי בטן שנמשכים בין כמה דקות לחצי שעה באזור הטבור שמופיעים כל פעם לאחר יציאה בשנה וחצי האחרונות בדיקות דם לא מצביעות על בעיה, אולטרסאונד בטן תקין, קיבלה כדורים קולוטל כדי להקל והם לא עזרו לגסטרולוג אין מושג מה הבעיה, ביקש לעשות ביופסיה כדי לבדוק אם מדובר במעי רגיז, למיטב הבנתי אין אלה תופעות של מעי רגיז מה גם שהכדורים לא סייעו שאלות: מה עשויה להיות הבעיה? אילו בדיקות נוספות ניתן לעשות? האם ביופסיה באמת תתן מידע?

21/04/2017 | 21:57 | מאת: ד"ר דן פלדמן

עניתי בפעם הקודמת ואענה שוב. במידה ואין דגלים אדומים מבחינת דימות ומבחינת מעבדה. ניתן כפי שהרופא המטפל המליץ להשלים קולונוסקופיה על מנת לשלול תהליך פתולוגי כלשהי. כמו כן ייתכן ומדובר בתגובה כחלק מfood intolernace. על כן ממליץ להיבדק, להשלים ייעוץ דיאטנית, לנסות קולפרמין.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה