סיבות לשלשולים שלא פוסקים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

12/04/2017 | 10:46 | מאת: אביטל

היי דר שלום רב בעלי בן 32 כבר חודש סובל משלשולים שלא פוסקים.. בדיקות דם כלליות יצאו תקינות ובדיקת תרבית צואה יצאה שלילית... אך השלשולים עדיין נמשכים.. מה יכול לגרום לשלשולים?? אילו בדיקות עליו לבצע?? תודה רבה

17/04/2017 | 07:44 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, יש כמובן סיבות רבות לשלשולים. זיהומי, מחלות מעי דלקתיות, אנדוקריני, פונקציונאלי ועוד ועוד... צריך להבין טוב יותר את אופי השלשול (תדירות, סימנים נלווים- חום, ריר דמם, ירידה במשקל..וכדו'). האם נבדקו גם פרזיטים,CDT. במידה והפקטור הזיהומי אכן באמת נשלל- יש לגשת למרפאת גסטרו לייעוץ לצורך הרחבת בירור.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה