חסימת מעי שלשול מימי ונתרן נמוך

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

11/04/2017 | 11:26 | מאת: שמחה

בן 74.לפני 3 שנים עברתי הסרת מאקרואדנומה הפופיזית ומאז מטופל ביוטירוקס 50 מ"ג והבלוטה פועלת כיאות. לפני שנה וחצי עברתי קולונוסקופיה כבדיקה שגרתית תקופתית. לפני כשבועיים אושפזתי בגין חסימה שסימניה שלשול מימי, בטן נפוחה, חוסר תיאבון והנתרן 121. במקביל סבלתי מברונכיטיס. באישפוז קבלתי אינפוזיות ולאחר פליט נוקזתי והחסימה נפתרה. כבר 10 ימים בבית חזרתי לפעילות אך עדין חלש. ההמלצה בשחרור לבצע שוב קולונוסקופיה. רופאת המשפחה מציעה לדחות כי עברתי זאת באמצע 2015 והיה תקין ויש סיכון מסוים בבדיקה פולשנית זו. מה דעתכם?

12/04/2017 | 07:45 | מאת: ד"ר דן פלדמן

במידה ואכן הייתה תמונה של חסימה/תת חסימה חשוב להבין האם הרושם היה של מעורבות מעי גס או מעי דק ולפי כיוון זה לכוון להמשך בירור ספציפי. לגבי קולונוסקופיה חוזרת חשוב להבין שתוצאות הבדיקה תלויות מאוד באיכות ההכנה כך שלמשל גם ב"הכנה בינונית" יכולים להתפספס ממצאים, ממליץ לבוא עם החומר ועם מכתב השחרור וכלל הנתונים למרפאת גסטרו.

12/04/2017 | 11:11 | מאת: שמחה

לד"ר פלדמן תודה על המענה המהיר והמפורט!. האם חוסר התיאבון, שממש התקשיתי לאכול ולו קצת, לא מצביע על חסימת מעי גס דווקא, שחלקו האופקי העליון לוחץ על הקיבה?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה