חריגה בתוצאות בדיקות דם הקשורות לכבד

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

03/04/2017 | 16:42 | מאת: רותם

שלום, התבקשתי לבצע בדיקות דם בטרם אני ניגשת לראומטולוג בגלל כאבים בקרסוליים. אני בת 38. בריאה. לוקחת גלולות וכן את תוסף התזונה רוטסHR וכן כרגע אני מעט מצוננת. החריגות שקיבלתי הן: CRP-1.8 GOT ׂASTׁ 36 GPT ׂALT - 69 GGT -43 ESR- 39 כמובן שאקבע תור לרופא אך אשמח לדעת על מה תוצאות אלו יכולות להעיד (אני לא רגילה לחריגות בבדיקות הדם שלי אז יתכן שאני סתם לחוצה)

05/04/2017 | 12:41 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, בבדיקות רואים אכן הפרעה מבחינת אנזימי הכבד ההפטוצלולריים אשר הינם מעט מוגברים. בגלל מגבלות פורום זה, ממליץ לחזור על בדיקות דם אלו, לבדוק האם היו הפרעות בעבר "שפוספסו", הקשר הכרונולוגי להתחלת הטיפול הטבעי שאת נוטלת, כמו כן קיים קשר לטיפול בגלולות. יש להשלים סונאר בטן ולגשת למרפאת כבד להמשך בירור. מכיוון שהגישה להפרעה בתפקודי הכבד דורשת בירור מעבדתי רחב בדר"כ לזיהוי הסיבה (תרופתי!, כבד שומני, הפטיטיסים ויראליים, מחלות אוטואימוניות ועוד ועוד...). בהצלחה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה