כריתת כיס מרה - השמנה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

06/03/2017 | 13:33 | מאת: ה.

שלום, אני בת 41. החודש הולכת לעבור ניתוח לכריתת כיס מרה (בעקבות דלקת לבלב כתוצאה מאבנים בכיס מרה). מאוד מטרידה אותי השאלה הבא: אני נוטע מאוד להשמנת יתר. במהלך 5 שנים אחרונות שומרת על הדיאטה, רזיתי כ30 קילו ומצליחה להמשיך לרדת לאט לאט. קראתי שאחרי כריתת כיס מרה אחוז מאוד גדול של מנותחים בגלל אי ספיגת שומן מתחיל לסבול מעליה במשקל הלא ניתן לשליטה עי דיאטה. האם זה נכון? מה ניתן לעשות? לא בטוחה שסכנה של דלקת לבלב חוזרת עולה על סכנה של כל המחלות הכרוכות בהשמנת יתר שהצלחתי להיחלץ מהם. תודה רבה מראש, ה.

09/03/2017 | 14:37 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

לאחר כריתת כיס מרה לרוב אין בעיה עם ספיגת השומן ולרוב הגוף מתמודד ללא בעיות ספיגה או עלייה במשקל. במידה ותהייה בעיית ספיגה ניתן לתת טיפול.

09/03/2017 | 20:10 | מאת: ה.

תודה רבה!

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה