בדיקת גסטרוקופיה שנעשתה אתמול

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

06/02/2017 | 07:59 | מאת: אריק

עשיתי אתמול בדיקת גסטרו להלן הממצאים: ושט: תקינה מעבר ושט תקין קיבה (כולל תרגיל היפוך) בדיקה תקינה כולל היפוך מלבד קפלים מעובים באנטרום חלקם נראים כבליטות מאורכות-נלקחיו מהם ביופסיות מרובות(1) תריסריון בצל וחלק יורד:תקינים אבחנה וסיכום: גסטריטיס? שאלה האם אני צריך לדאוג בשל הממצאים הנ"ל ומה המשמעות של קפלים מעובים. הרבה תודות.

מבלי לראות את התמונות קשה להתייחס לממצאים. דרושה קורלציה לרקע, גיל, תסמינים ובין הממצאים כנ"ל שיכולים להיות תקינים לחלוטין אך קיימת אבחנה מבדלת של מחלות זיהומיות, דלקתיות ואחרות עם תמונה דומה. ממליץ להמתין לתשובת ביופסיה ולהמשיך מעקב או טיפול בהתאם.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה