שאלות בנוגע לקרוהן וקולוטיס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

09/01/2017 | 13:33 | מאת: גיל

שלום רב למסייעים בן 39 מזוהה עם קרוהן וקולוטיס מעל לשנה. רקע: לפני שנה פלוס נחשפתי לעניין לאחר בדיקת קולונסקופיה, אשר העלו כמה חלקים מודלקים בעיקר באזור הרקטום בקצה. ביצעתי לאחרונה שוב משהו דומה סיגמוידוסקופיה, (מכיוון שבעיותיי יותר בקצה), ולמרות שעל פניו נראה היה לי, שהמצב השתפר והתייצב, בשל הרגשה כללית ויציאות, לצערי הדלקת דווקא החמירה. במשך השנה טיפלתי בדקדקנות עם תרופות כגון: רפסאל, פנטזה, אסקול, ולעיטים בנרות. שאלות: האם תרופות אלה אינם תרופות שמטפלות בבעיה עצמה (בדלקת) ומרפאות אותו, אלה תרופות שמטפלות ומסדרות אך ורק את הקיבה ויציאות בלבד, כמו מאין ביטוח, ואינם מונעות את ההתלקחות והדלקות? במידה וכן, אלו תרופות (ולא ממשפחת הסטרואידים), כן מטפלות בדלקות עצמן? ומה הייתם ממליצים לריפוי או לדיקוי ההתלקחות של דלקות במעי, כל דבר שיכול לעזור ולסייע? כמו כן, מהו תפקידו העיקרי של חוקן "אנמה-רפסאל"? הנני מעוניין ביותר לטפל באופן רגיל וטבעי, עד כמה שאפשר, וחושש ביותר לסיבוכים עתידיים וניתוחים למיניהם וכדומה. מודה מאוד ומראש על תשובותיכם...!!

שלום עם מדובר במחלת IBD טיפול צריך להתבסס על החלטה של רופא גסטרו מומחה במרפאת IBD לא משתמשים בתרופות טבע לריפוי מחלת קרוהן וקוליטיס אלא רק תרופות משלימות

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה