פוליפ ססילי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

20/12/2009 | 19:12 | מאת: שלמה

שלום רב, לאמי, בת ה- 80+ נערכה בדיקת קולונוסקופיה רגילה (לא וירטואלית) עם טשטוש, לאחר שנים ארוכות בהן לא עשתה בדיקה כזו ולאחר שסבלה מכאבי בטן, לעיתים עם דימומים בצואה. בבדיקה נסרק המעי הגס עד לצקום. מעל הצקום התגלה פוליפ ססילי בגודל 2.5 ס"מ. לאחר הרמה עם סליין+אינדיגו קרמין נכרת בלולאה חשמלית. תשובת הביופסיה טרם התקבלה. 1. מהו הצקום? 2. מהו פוליפ ססילי? 3. "לאחר הרמה עם סליין" וגו' - מה זה? 4. מה המשמעות של גילוי פוליפ בגודל כפי שנמצא ונכרת? בתודה מראש.

20/12/2009 | 22:01 | מאת: פרופ' צבי פיירמן

לשלמה שלום 1.צקום=נקודת חיבור מעי גס מעי דק 2. פוליפ שאין לו גבעול ולכן צרכיבים להרים אותו ולהפריד ביןפוליפויתר שכבות דופן המעי 3 פוליפ בגודל זה חשוד לפוליפ ממאיר

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה