השפעת גראס על איכות זרע

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

20/01/2009 | 13:34 | מאת: סוזי

שלום לפרופסור אני ובעלי מנסים להיכנס להריון בחצי שנה האחרונה אך בנתיים ללא הצלחה, בעקבות בעיה הורמונלית שלי (שחלה פוליצסטית שמתבאת באי סדירות מחזור וחשש להעדר ביוץ). לפני שאתחיל בטיפולים הורמונוליים בעלי נתבקש לעשות בדיקת זרע לשלול שיש בעיה גם אצלו. לאחרונה יצא לו לעשן גראס אחת לשבוע-שבועיים וכעת הפסיק לבקשתי כי הבנתי שזה פוגע באיכות הזרע, שאלתי היא: האם יש טעם שיעשה עכשיו בדיקת זרע או שעלינו להמתין כחודשיים עד שגופו "יתנקה" לחלוטין? כמו כן יש לציין שבעבר (לפני כ5-6 שנים) נהג לעשן יותר אך כאמור צמצם מאוד את הכמות לבקשתי. עד כמה עישון שכזה בעבר עלול להשפיע על איכות הזרע בהווה? האם יש לזה באמת נזק לטווח רחוק או שאחרי הפסקה של כמה שנים הנזק כבר נעלם? תודה מראש על תשובתך.

20/01/2009 | 21:48 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לסוזי שלומות, אין מניעה שבעלך יבצע בדיקת זרע עתה. במידה ותהיה תקינה, זה ישלול את נושא בעית בפריון הגבר.במידה והבדיקה לא תהיה תקינה או גבולית- רצוי לחזור על הבדיקה כעבור 4-6 שבועות. כעיקרון אין השפעה ארוכת טווח של הגראס על איכות הזרע אם מפסיקים להשתמש בו. בברכה, פרופ' דב פלדברג

20/01/2009 | 22:03 | מאת: סוזי

תודה רבה על התשובה המהירה שאלה קטנה נוספת: כתחליף לעישון גראס ש"אסרתי" עליו, בעלי נוהג אחת לשבוע בערך לשתות קצת אלכוהול (בעיקר בירות ומידי פעם גם וודקה עם מיץ תפוזים) האם גם אלכוהול עלול לפגוע באיכות הזרע? ואם כן האם השפעתו פחות מזיקה משל הגראס? והאם זה מוצדק בכלל לדרוש ממנו שיפסיק לגמרי לעשן/לשתות או שאני מגזימה? האם יש מינון "תקין" שאינו מזיק? (בסוף יצא יותר משאלה אחת... מצטערת) פשוט כמו שאמרתי כבר לי יש בעיות הורמונליות אז אני לא רוצה שיהיו גם בעיות בצד שלו... ושוב תודה על ההתייחסות האדיבה והזריזה

מנהל פורום טיפולי פוריות