בעיות פוריות

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

25/11/2008 | 08:54 | מאת: מירב

היי שמי נירב ואני בת 27 נשואה + ילד אחד מאז ומתמיד היו לי וסתות סדירות כמו שעון מילדותי ועד ליפני שנה מינואר השנה החלו לי שיבושים חריםים בוסת אני פשוט יכולה לא לקבל 3 חודשים עד שאני מטופלת בדופסטון 2 ביום למשך 5 ימים ואז אני מקבלת וליפני כחודש טופלתי בדופסטון אך הוסת לא הגיע רק אחרי שבועיים פלוס אני לא יודעת אם בעקבות הכדורים או שקיבלתי באופן טיבעי ב23-10-08 וסת אחרונה עקבתי אחרי ההפרשות שלי כדי לזהות ביוץ ואני אינני יודעת האם אני בהריון או מתי הזמן לבדוק כדי לקבל תשובה ודאית כי אני צריכה לקחת החודש פרורה כדורים כדי לקבל ואז לעשות צילום רחם (פרט חשוב אני מנסה להרות כשנה אך ללא הצלחה !!)שאלותי הם :מדוע הוסת שלי השתבשה ואיך אני יכולה לתקן את המצב ??? האם אי פעם אכנס להריון כי אין לי אפילו וסת ???? ומה דעתך בנוש ??. האם הוסת יחזור לתקינותו ??. ומתי אני צריכה לעשות בדיקת הריון אם תאריך וסת אחרונה היה ב23-10-08 אני באיחור של 3 ימים ?סליחה על ים השאלות אך אני פשוט מריגישה יאוש אני מאוד רוצה להרות אך איך אפשר במצב שכזה ??? תודה ושוב סליחה על הצפת השאלות

25/11/2008 | 18:34 | מאת: פרופ' דב פלדברג

מירב שלומות, התשובות לשאלותיך הן כדלקמן: 1) קרוב לוודאי ששיבושי המחזור שלך נובעים מחוסר איזון הורמונלי. אי לכך את זקוקה לביצוע פרופיל הורמונלי מלא, כולל תפקוד בלוטת המגן ותפקוד בלוטת יותרת הכליה. 2) הריון ללא וסת- אפשרי בהסתברות נמוכה, אך לא כדאי לבנות על אפשרות זו, אלא לבצע בירור מלא הכולל פרופיל הורמונלי ובמידת הצורך ותאובחן הפרעה לטפל בבטן. 3) ייתכן והווסת תחזור לקדמותה לאחר טיפול מתאים וגרימת ביוץ מסודר ע"י תרופות מתאימות. 4) במידה ותעשי בימים הקרובים בדיקת דם להריון, היא תהיה חיובית באופן מוחלט אם אכן הרית החודש. 5) מעומק לבי, אני רוצה לחזקך. אנא, אל תתייאשי, כי את אישה פוריה ואם לילד. אני משוכנע שעם בירור וטיפול מתאים שוב תיכנסי להריון ותסיימי אותו בהצלחה. בברכה, פרופ' פלדברג

מנהל פורום טיפולי פוריות