פרוטוקול מותאם להזרעה

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

19/11/2020 | 13:10 | מאת: לילי

שלום פרופסור משיח, אני רוצה בבקשה להתייעץ איתך ולשמוע מה דעתך. אני בת 34, בריאה וללא בעיות פוריות. היה לי סבב שבו לקחתי גונאל 75 ובמעקב לאחר חמישה ימי הזרקה היו לי הרבה זקיקים בגודל 10-11 ואסטדריול 1526. לאחר יומיים נוספים של הזרקות כבר התפתחו למעלה מ-10 זקיקים עם אסטדריול למעלה מ-4,000 וההזרעה בוטלה. בסבב הנוכחי התחלתי לקחת מונפור 75 ולאחר חמישה ימי הזרקה היו לי הרבה זקיקים בגודל 8-9 אבל אסטדריול 230. הרופאה העלתה לי את המינון במונפור לסירוגין לפעם 112 ופעם 75 (יום-יום). לאחר ארבעה ימי הזרקה כאלו הגעתי היום למעקב ולהלן התוצאות: שני זקיקים בגודל 12 ועוד הרבה בגודל 9-11. אסטדריול 1341, LH 6.4, פרוג' < 2. הרופאה ביקשה שאמשיך להזריק מונפור 75 עד יום ראשון. לאור הסבב הקודם שבוטל לי לאחר נתונים מאוד דומים, האם עוד ניתן לדעתך להציל את הסבב הזה להזרעה? תודה רבה פרופסור משיח!

21/11/2020 | 12:33 | מאת: פרופ' משיח שלמה

ברצוני להתריע בפני הסכנה של הריון מרובה עוברים, גם עם זקיקים קטנים. אם תגובתך גדולה מהצפוי אפשר לעבור בדחיפות להפריה חוץ גופית שאז ריבוי הזקיקים היא ברכה.

מנהל פורום טיפולי פוריות