סבב החזרה שלא מתקדם - דחוף!

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

16/10/2020 | 15:21 | מאת: ענת

שלום פרופ׳ משיח, אני אחרי מספר סבבי החזרה על בסיס הורמונים (סבב עם אסטרופם וסבב עם מנופור), הוחלט החודש על סבב החזרה טבעי. ביום 3 למחזור הנתונים היו: רירית: 5.2 ציסטה של 21 ממ אסטרדיול: 107 פרוגסטרון: 4.5 LH- 2.4 ביום 6 למחזור: רירית: 6.2 עם מעט נוזל בתוכה לא נראתה ציסטה שחלה ימין: זקיק 11 ממ שחלה שמאל: זקיק 11 ממ אסטרדיול:191 פרוגסטרון: 2.8 LH- 3.7 יום 9 למחזור: רירית: 4.5 (ללא נוזל בתוכה כבר) שחלה ימין: זקיקים קטנים שחלה שמאל: זקיק 10 ממ אסטרדיול: 254 פרוגסטרון: 1.4 LH- 6.8 יום 11 למחזור: רירית: 5.7 שחלה ימין: זקיקים קטנים שחלה שמאל: זקיק 10 ממ אסטרדיול: 178 פרוגסטרון: 1.1 LH: 10.3 הרופא השאיר לשיקול דעתי אם להמשיך טבעי או אם לקחת זריקות מנופור החל מהיום במינון 150. אשמח לשמוע את דעתך: 1. בהינתן שיש הפרשות ודקירות ברחם כמו לפני ביוץ וכן מדדי הLH שעולים - האם זה לא אומר שהביוץ ממש קרוב? אם כן- מתי להערכתך? 2. האם העובדה שהגוף לא הגיב באופן טבעי (בדכ זה לא המצב אצלי) כמו שצריך ואין עליה במדדים, מעידה על כך שיש לוותר על החודש כיוון שכל החזרה נידונה לכישלון במצב זה? 3. האם כדאי להתחיל זריקות מנופור (הרופא המליץ על זה אבל השאיר לשיקול דעתי) במינון 150 החל מהיום? הרופא אמר לבוא לבדיקות רק ביום רביעי אחרי 5 ימי הזרקה. 4. מה קורה אם לצורך הדוגמה התרחש ביוץ ביום שני/שלישי והגעתי לבדיקות רק ברביעי? האם במצב זה לא תהיה החזרה החודש? אני אמורה להחזיר שני עוברים יום 5. 5. מה יכולה להיות הסיבה למדדים הגרועים? האם יכול להיות שהגוף עדין מושפע מהזריקות מנופור וכל ההורמונים של ההחזרה לפני חודש? 6. האם היית ממליץ להתחיל עם המנופור היום במינון 150 או לחילופין להמשיך טבעי? פעם קודם שהתחלתי מנופור בתחילת סבב החזרה הרירית הגיעה ל-10.5. תודה!

17/10/2020 | 12:03 | מאת: פרופ' משיח שלמה

היות והביוץ הטבעי שלך מתמהמה הייתי מציע לעבור לבתן הורמונים מבחוץ כמו אסטרופם. איני רואה צורך לתת מנופור.

מנהל פורום טיפולי פוריות