מסקרנות:מהי כמות הזקיקים המתפתחים ..?

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

09/10/2020 | 16:51 | מאת: ים

פרופ. שלמה משיח - שנה טובה .. מהי כמות הזקיקים המתפתחים לפני ביוץ באשה בריאה במחסור סדיר ?.. האם הגיל משפיע על הכמות ? תודה!

09/10/2020 | 16:54 | מאת: ים

האם רק זקיק אחד בלבד מתפתח לגודל של יותר מ18 מ"מ ורק משם יוצאת ביצית ?

10/10/2020 | 16:02 | מאת: פרופ' משיח שלמה

הרזרבה השחלתית של האישה מאד מושפעת מהגיל. אחד הפרמטרים להערכת הרזרבה הוא מיניין הזקיקים הראשוניים (האנטרלים-AFC) בהיקף השחלה. זקיקים אלו מתחילים להתפתח בכל מחזור אבל במחזור הטבע רק אחד או שניים מגיעים לבשלות.

14/10/2020 | 18:00 | מאת: פרופ' משיח שלמה

בד"כ מבשיל רק זקיק אחד ללא תלות בגיל. אבל בדרך להבשלה מתפתחים מספר זקיקים אנטרלים שאצל הצעירה הם רבים יותר.

מנהל פורום טיפולי פוריות