אחרי סבב שאיבה ראשון להקפאה

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

14/09/2020 | 20:46 | מאת: הגר

שלום פרופסור משיח. ראשית רוצה להביע את הערכתי הרבה לפועלך, אני בת 36 , פרוילל הורמונאלי : FSH - 6.8 E2 - 197 LH - 8.3 PROGESTERON :2.1 DHEA - 3.1 testeron - 1.3 במחזרור שאיבה לפי פרוטוקול קצר ( 2 ימי אסטופם + החל מיום 3 לטיפול , 7 ימי הזרקות פרוגובריס 375 , החל מיום 7 לטיפול 3 ימי הזרקה של אורגלוטרן 0.5, ביום 9 2 זריקות דקפטטיל, שאיבה ביום 11 למחזור, 5 ביציות הוקפאו מתוך 6 שנשאבו ). לאחר השאיבה בבדיקת AFC ביום 22 למחזור נצפו 13 זקיקים . הרוב בשחלה שמאלית . האם מצבי מצביע על רזרבה נמוכה ? מה עליי ללמוד ממנו ואיזה בירורים נוספים עליי לבצע ? איזה פרוטוקול היית ממליץ לי לטיפול הבא ? האם נכון עבורי להגדיל מינון / להוסיף אנדרוגונים ? מה אני יכולה ללמוד מהפער ממס' הביציות שנשאב ( 5 ) לבין המספר שנצפה לאחר השאיבה בAFC 13 ? תודה על עזרתך הגדולה , בכבוד רב, הגר

16/09/2020 | 21:32 | מאת: פרופ' משיח שלמה

נראה לי שהרזרבה השחלתית שלך תקינה. כדי לענות בצורה מדויקת על שאלותיך ןבפרט על פרוטוקול שיניב יותר ביציות, מומחה הפוריות צריך לקבל פרטים נוספים ולהרכיב פוטוקול לפי מידותיך

מנהל פורום טיפולי פוריות