תאום אחד הפסיק להתפתח

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

02/04/2020 | 15:18 | מאת: שואלת

שלום, עברתי הזרעה עם גונאל ואוביטרל. משבוע 4 עד שש תמיכה של נרות פרוגסטרון וכדורי אסטרוגן פעמיים ביום וכן 3 זריקות סהכ כל שלושה ימים של פרוגסטרון. בשבוע שש נצפו שני שקי הריון עם דופק. מאז ועד אתמול שבוע 8+4 לא הייתי אצל רופא נשים. אתמול התברר שהעובר העליון מתפתח בסדר והתחתון הפסיק להתפתח בשבוע שש.כנראה יש ציסטה בחבל הטבור שלו. שאלתי, האם זה בגלל הפסקת התמיכה? אם הייתי הולכת לרופא כל מספר ימים יכולתי לעשות משהו על מנת שלא יפסיק להתפתח? מה זה אומר כעת על העובר שכן בסדר? יש לו יותר סיכוי כי זה הריון יחיד כבר ולא תאומים עם כל הסיכונים? או דווקא בגלל שהיתה בעיה עם אחד עלולה חלילה להיות גם עם השני? האם ניתן לעשות חלבון עוברי ו nypt או שלא יהיה מדוייק כל עוד העובר השני לא נספג? מה יכולה להיות הסיבה שהפסיק להתפתח? אני בת 37. תודה

03/04/2020 | 20:25 | מאת: פרופ' משיח שלמה

היפסקות הדופק של אחד לא בגלל הפסקת התמיכה. עם זאת בגלל שיש עת ברחם עובר שאינו מתפתח-כדאי להמשיך בתמיכה. חלבון עוברי או NIPT עלולים שלא להיות אמינים

03/04/2020 | 21:20 | מאת: תאום אחד הפסיק להתפתח

תודה על התשובה, על איזו תמיכה תמליץ? את האולטרסאונד האחרון בו גיליתי שאחד העוברים לא מתפתח עשיתי אצל רופא נשים רגיל, לא פריון והוא לא המליץ על תמיכה. אשמח אם תוכל לכתוב לי איזה תמיכה מומלצת ולכמה זמן על מנת שאצור איתו קשר ביום ראשון ואבקש מרשם. תודה

מנהל פורום טיפולי פוריות