חיסון הפטיטיס לפני החזרת עוברים

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

27/02/2020 | 16:34 | מאת: מיה

שלום פרופ משיח, אני לפני החזרת עוברים. בבדיקות דם: הפטיטיס בי AB יצא 12.8 שאר סוגי הפטיטיס שלילי. שאלותי: 1. זה אומר שאני מחוסנת רק לסוג אחד? ולאחרים לא? 2. האם ערך 12.8 נמוך מדי? ואם כן מה לעשות? תודה רבה!

29/02/2020 | 16:13 | מאת: פרופ' משיח שלמה

כדי לקבוע אם את מחוסנת להפטיטיס B יש לברר אם קבלת חיסון או חלית במחלה. באשר לגובה הנוגדנים-יש לברר עם המעבדה אם ערך כזה מצביע על חיסון. להפטיטיס C כנראה אינל מחוסנת וטוב שכך כי חיסון לסוג זה של הפטיטיס מוקנה על ידי המחלה וטוב שלא חלית בה.

מנהל פורום טיפולי פוריות