התייעצות נוספת............................

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

27/01/2020 | 06:30 | מאת: עמנואל

פרופ' היקר שלום, התכתבנו והשבת לי שאנסה בהפרייה . רציתי לשמוע את דעתך על הפרייה ללא זריקות זריקות במקרה שלי כמובן, האם אתה ממליץ לי? אשמח אם תוכל לכתוב לי איך זה עובד? בעצם שהזקיק הטבעי מגיע לגודל 18 מ"מ מבצעים שאיבה? האם נותנים משהו טרם השאיבה? אם כן מה? מה הסיכוי גם להצליח בטיפול שכזה? הסיכויים קטנים לעומת עם הורמונים ? או שבמילא בגלל שיש לי רק ביצית אחת זה היינו הך. מצרפת לך שוב את שכתבתי לך קודם. אנוכי בת 40 עם בעיית רזרבה שחלתית. בגיל 37 התחלתי טיפולי פוריות מזרע תורם. 5 הזרעות עם הורמונים ללא הצלחה ו6 מחזורי ivf שבכל מחזור כזה נשאבו ביציות בודדות בלבד ולא תמיד בכלל הצליחו להפרות אותן. במחזור ה6 של ivf הריתי ( דקה לפני תרומת ביצית....). כיום יש לי ילד בן שנה מהריון שהסתיים בניתוח קיסרי עקב מצג עכוז. מזה כ3 חודשים חזרתי לטיפולי פוריות ובצעתי 2 סבבים של ivf שפעם הראשונה נשאבו 2 ביציות והופרו 2 עוברים והחזרה יום 3 בדרגה A8. בסבב האחרון נשאבה ביצית אחת שהופרתה גם כן והוחזר עובר A4 ביום 2 רירית רחם עובי 9 מ"מ. בניגוד לתוצאות טרם ההריון כעת הביציות הבודדות שנשאבות מופרות ויש עוברים יפים מה שלא היה קודם בכלל. לדעתי זה בגלל זרע התורם שהקפדתי להמשיך עם הזרע שאיתו גם הריתי. לכאורה הכל נראה טוב אך אין הריון לצערי הרב. נורא קשה לי עם ההורמונים ואני שוקלת לנסות הזרעות ללא הורמונים. חשוב לי לציין כי לאחר הסבב הראשון שבצעתי לאחר הלידה כאשר הוחזרו 2 עוברים יפים ולא נקלטו החלטתי לבצע היסטרוסקופיה. להלן התוצאה: הכל תקין למעט שניצפה פתח חצוצרה שמאלית בלבד. רציתי לשמוע דעתך על רצוני לבצע הזרעות. ברור לי הסטיסטיקות.....אך אם גם ככה נשאבת אצלי כל פעם רק ביצית אחת אז מה הטעם? הסבל של הזריקות גדול. אני לא ככ יודעת איך להמשיך מכאן. אני משתוקקת לעוד ילד ביולוגי משלי. מה היית מציע לי בבקשה? תודה על הכל

28/01/2020 | 10:52 | מאת: פרופ' משיח שלמה

לצערי לא אוכל לענות בהקף הגדול של שאלתך. שאלות כאלו יש להעלות בדיון עם הרופא המטל ואם הוא אינו מוצא סמן, יש לחםש אחר. אסתפק באמירה קצרה שבמקרה כמו שלך, כאשר בכל מקרה שואבים רק ביצית אחת או זתיים, בפהייתי בהחט מנסה מחזור טבעי.

מנהל פורום טיפולי פוריות