התייעצות מעבר לטיפולי IVF

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

07/01/2020 | 12:39 | מאת: אפרת

שלום רב, אני בת 29 נשואה עם PCO הריון ראשון - הסתיים בהפלה בשבוע 26 הריון שני - הסתיים בהצלחה עם קלקסן לפני כ4 שנים הריון שלישי - הסתיים בהפלה בשבוע 9. לאחר ההפלה המחזור הופסק לחלוטין במשך שנה וחצי בטיפולי פוריות עד כה ביצענו מחזור אחד עם איקקלומין ועוד שישה מחזורים עם גונאל או מנופור מתוכם 2 עם הזרעות שלא צלחו. בדיקת הזרע הייתה נמוכה מעט, ובהזרעה האחרונה נתוני הזרע היו נמוכים יותר : ריכוז 1.5 תנועתיות 26% ולאחר השבחה בTOTAL 0.18/250UL האם ממליץ לעבור לIVF? האם אתה חושב שיאושר ע"י הקופה למרות שלא ביצענו 3 IUI?

09/01/2020 | 12:11 | מאת: פרופ' משיח שלמה

בהחלט כן. מעבר להפריה חוץ גופית מוצדק כבר אחרי 3טיפולים של סריקות והזרעה ובפרט כשהזרע באיכות נמוכה

09/01/2020 | 12:17 | מאת: אפרת

זאת השאלה שלמרות שביצענו שישה מחזורי טיפול רק שתיים מתוכם היו עם הזרעה האם מצדיק IVF?

מנהל פורום טיפולי פוריות