עוברים שאינם מתפתחים - IVF

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

31/12/2019 | 15:32 | מאת: מיכל

שלום פרופ', עברנו 3 סבבי IVF, האחרון על בסיס מחזור טבעי בו נשאבה ביצית אחת תקינה. אני בת 31, נשואה. מנסים להכנס להריון מזה כשנתיים. לבעלי בעיית זרע, עבר ניתוח לתיקון וריקוצלה לפני כחודש. אני עם שחלות במרקם PCO, בסבב הראשון נשאבו 36 ביציות, מתוכן הופרו 16- כל העוברים עצרו התפתחות ביום 3. האסטרוגן היה סביב ה17,000 יום לפני השאיבה עם ריבוי זקיקים. בסבב השני, הורדנו מינון הורמונלי אך עדיין הייתה קפיצה באסטרוגן. נשאבו 17 ביציות, מתוכן 7 בשלות, הופרו 3 - שוב נעצרו לקראת יום 3. אותה מגמה. סבב אחרון - היה נסיון לשלול גורם הורמונלי, מחזור טבעי- נשאבה אחת והופרתה (הכל באמצעות ICSI) - לא נצפתה הפריה כלל. נשאלת השאלה, לאן מועדות פנינו? אילו בדיקות עלינו לבצע? מה יכולה להיות הסיבה שבגללה אין לנו עוברים כלל. (יש לציין שהעוברים שנוצרו נראו בעלי פרגמנטים עכורים). תודה

01/01/2020 | 14:00 | מאת: פרופ' משיח שלמה

שחלות פוליציסטיות אינן בהכרח חסרון, כי הם מבטיחות מספר גדול של ביציות וגם אם חלק מהביציות לא תקין, יש מספיק תקינים. הפרוטוקול הטיפולי במקרים אלו מאד חשוב. אם תהיה התאמה של הפרוטוקול למצבך, הסיכויים להצלחה גבוהים.

מנהל פורום טיפולי פוריות