האם יש ליטול אספירין בשל BMI גבוה?

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

19/11/2019 | 11:19 | מאת: ּדניאלה

שלום רב פרופ': בת 32, הריון ראשון (לאחר המתנה ממושכת), בדיקות תקינות. רופא חדש אליו עברתי טוען כי בשל BMI גבוה (35) עליי ליטול אספירין 100 מ"ג מדי יום למניעת רעלת. מאוד חוששת. המתנתי להריון ארוכות, וחוששת מכך שמדובר בהמלצה חדשה שטרם נבדקה וכו'. האם BMI לכשעצמו מצדיק נטילת אספירין? אם אין סיכון בעצם הנטילה וכדאי לוותר (באין גורמי סיכון אחרים)? מופתעת שהרופא הקודם אצלו הייתי במעקב 3 חודשים לא אמר דבר... אודה להכוונתך!

לקריאה נוספת והעמקה

אני בדעתו של רופאך הנוכחי: אספירין במינון של 100 מג לפחות מונע במידה רבה רעלת הריון. איני רואה סיכון בנטילת תרופה זו.

25/11/2019 | 09:25 | מאת: דניאלה

תודה מקרב לב על תגובתך פרופ'. אם זו לא חוצפה, אוכל רק לשאול האם זה בסדר שהתחלתי את האספירין רק בשבוע 17, אם יש עדיין טען ללקיחתו? כלומר, קראתי שרצוי עד שבוע 16 לכל המאוחר... תודה רבה שוב!

מנהל פורום טיפולי פוריות