אנדומטריומה טיפולי IVF

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

27/07/2019 | 18:45 | מאת: שיר

במעקב רירית הרחם האחרון לפני החזרה, התגלה אצלי אנדומטריומה מתחת ל-5. האם זה יכול לפגוע בסיכוי הצלחה של החזרת העוברים? האם קיים טיפול מונע שניתן לקחת? כמו כן הוחזר לי עובר בן 5 כאשר אני מקבלת תמיכה של אנדומטרין רק 4 ימים ( עובי רירית תלת שכבתית 6.8) האם זה בעייתי? תודה

29/07/2019 | 11:00 | מאת: פרופ' משיח שלמה

אנדומטריומה זו ציסטת אנדומטריוזיס בשחלה ולא ברחם ומכאן שלא מפריעה בהשרשה. באשר לטיפול בה, יש לשקול אם קימת אינדיקציה לניתוח בטני (לפרוסקופיה).

מנהל פורום טיפולי פוריות