פענוח בדיקת זרע לא תקינה

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

21/06/2019 | 12:05 | מאת: נתי

שלום לרופאים , עשיתי בדיקת זרע לטובת בירור של שתי הפלות לאחר קליטת הריון ספונטני ללא קשיים. יצא בבדיקה 3% תאים תקינים , ותנועה פרוגרסיבית של 31%. מה זה אומר ? האם ניתן לשפר את זה ? מה השלב הבא , IVF ? אשמח לכל עזרה .

21/06/2019 | 12:40 | מאת: פרופ' משיח שלמה

צריך לקבל גם את מרכיבי הבדיקה הקודמים. בכל מקרה ההחלטה על הפריה חוץ גופית צריכה להתבסס על פרטים רבים, כולל גילך, הפרופיל ההורמונלי ועוד. 3%!תקינים זה בגבול הנורמלי.

21/06/2019 | 13:08 | מאת: נתי

פרופסור , תודה על התשובה. אני בן 36 , אישתי בת 28 , לא מעשנים , לא שותים אלכוהול. בדיקות קודמות , לא בטוח איזה. אבל עשינו בדיקות לבירור של סיבת ההפלה , בדיקת שד תקינה, בדיקה הורמונלי תקינה, היסטרוסקופיה עדין לא בוצע. אנחנו בכל מקרה הולכים לעשות IVF מכוןן שאישתי נשאית מחלת שרירים ע״ש דושן . השאלה האם צריך לדאוג לגבי איכות הזרע , או שאין צורך לדאגה מכוון שבכל מקרה הולכים על תהליך IVF ? תודה

מנהל פורום טיפולי פוריות