פרוטוקול ארוך מול קצר

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

07/05/2019 | 19:09 | מאת: שרית

בת 40.5 . עברתי 2 סבבים של ivf. בשניהם נשאבות כמות יפה של ביציות(בראשון 18 ,בשני 10 ) לפני השאיבה הזקיקים הכי גדולים היו ל18-19 6השאר 13-16 . אסטרוגן בראשון 20000 (הייתי בגירוי) ובשני 9800.  לא היו כמעט הפריות ואלו שהיו היו מאוחרות ולא נקלטו. (5 בראשון ו3 בשני). הרופא אמר שלא היו בשלות ברובם. כרגע הוא מציע פרוטוקול ארוך. מודה שאני קצת חוששת מהדיכוי טמתבאסת שצריכה להמתין עוד 21 יום להתחיל ואחכ עוד חודש(אני בתחילת המחזור) .והבנתי שהדעות חלוקות ביחס להאם פרוטוקול ארוך מתאים לנשים מבוגרות. שמעתי על לא מעט מקרים שהפרוטוקול עשה הפוך  שאלתי את הרופא אם flare-up לא יהיה יעיל באותה מידה או לחילופין להמשיך עם פרוטוקל קצר ולנסות טריגר כפול.  אשמח לשמוע מנסיונך העשיר.

09/05/2019 | 10:53 | מאת: פרופ' משיח שלמה

בנסיוני רב השנים, למדתי שהפרוטוקול הארוך עדיף, בהרבה מקרים, על הפרוטוקולים הקצרים, בפרט לנשים מעל 40. זכית והרזרבה השחלתית שלך היא טובה מאד, ואין מקום לחשש מדיכוי השחלות. בהצלחה

09/05/2019 | 12:29 | מאת: שרית

תודה רבה על המענה. הדעות הן סותרות ולכן שמחה לשמוע את דעתך שבהחלט גרמה לי להיות שלמה יותר עם הניסיון של הפרוטוקול הזה בתקווה שהוא באמת יצליח להבשיל טוב יותר את הביציות.

09/05/2019 | 12:33 | מאת: שרית

בפרוטוקול החדש מתכונן לי דקפפטיל ואחכ פרןגבריס ומנופור במינון 150. השאלה אם אני מגיעה לגירוי יתר מה בעצם יהיה הטריגר? או שיכולים לתת אוביטרל ואז פשוט לא להחזיר באותו חודש?

מנהל פורום טיפולי פוריות