הריון בגיל מבוגר וסיכויים

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

23/03/2019 | 15:04 | מאת: גלית

פרופ משיח שלום בת 43 וציינתי שיש לי מוקפא מגיל 40 בדרגה טובה מורפולוגית.כמובן שמה שקובע שיהיה 46 כרומוזומים תקינים. ידוע שככל שגיל האישה גדול הסיטכויי פוחת לעובר תקין אבל אני ילדתי עכשיו תינוקת בריאהלא מ-IVF וזה עוברית שהופרתה טבעי מביצית שלי בגיל 42 . האם זה שהופרתה אצלי ביצית תקינה בגיל 42 נותן תקווה שהעובר המוקפא גם תקין כרומוזומלית למרות הגיל שהוקפא 40 וזה שאני אחריי לידה משפר את סיכויי הקליטה של העובר בהנחה שהוא תקין?

24/03/2019 | 20:49 | מאת: פרופ' משיח שלמה

העובדה שהרית הריון נורמלי בגיל 40 אומנם מעצה את הסיכוי לכך שהעובר המוקפא יהיה בריא מבחינה כרומוזומית, אבל אין בכך בטחון. מאידך לגבי. רחם ומסוגלותו לשאת הריון זה מוסיף סיכוי משמעותי.

מנהל פורום טיפולי פוריות