טיפול ראשוני לפרויות- אסטרופם, ליטרוזול / איקולמין ואוביטרל

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

14/02/2019 | 10:31 | מאת: אסתר

שלום רב פרופ', אני בת 35, במשך 4.5 שנים מנסים להרות ללא הצלחה. לא ניסינו עד היום טיפולים, הורמונים, גלולות וכו'. הבעיה היא כנראה ביוץ מוקדם- בימים 6-7-8 ואני שומרת נידה, לכן מפספסת את הביוץ. לא תמיד זה קורה. הזמן דוחק ופנינו למומחה פוריות, הוא ייעץ לי לקחת כדורי אסטרופם, 2 כדורים ביום, בימים 1-2 של המחוזר. כמו כן איקוקלמין 1 כדור ביום ליום 5-9. כשאמרתי לו שאני חוששת מאיקוקלמין בגלל התופעות וההשלכות, אמר שאקח במקום 1 כדור ליטרוזול כל יום, בימים 5-9 של המחזור. לאחר מכן לבצע מעקב זקיקים ולפי זה יתזמן לי הזרקת אוביטרל ונבצע הזרעה תוך רחמית. האם בשביל טיפול ראשון זה לא יותר מידי הורמונים, בשביל מישהי שלעולם לא לקחה? האם ליטרוזול זה טוב ומוכר מאיקוקלמין? מניסיונך הנרחב אשמח לדעת מה עדיף, מאחר ולפי מה שקראתי באינטרנט (מפחיד לקרוא על כל התופעות וההשלכות) בכלל אין התוויה רפואית לפוריות לליטרוזול וזה שייך לסרטן השד. והאם זריקה של אוביטרל עם ההזרעה זה לא מספיק? , אשמח לחוות דעתך, תודה מראש

15/02/2019 | 10:35 | מאת: פרופ' משיח שלמה

מכיון שהנסיון שלנו עם איקאכלומין הוא של עשרות שנים ועם לטרוזול קצר בהרבה, הייתי מתחיל עם איקאכלומין. בטיפול זה נולדו מיליוני נשים עד היום והיששות מתופעות החואי-מוגזמות

מנהל פורום טיפולי פוריות