בדיקת דם אחרי אוביטרל

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

31/01/2019 | 17:48 | מאת: שירי

שלום פרופ', אני בת 37, פרופיל הורמונלי תקין, מנסה להיכנס להריון חודשיים. כדי לזרז תהליך: קיבלתי ליטול אסטרופם מיום ה- 8 לווסת. שלשום (יום שלישי) ביום העשירי לווסת נצפה זקיק מוביל 18 מ"מ, רירית 5 מ"מ, סדירה , תלת פאזית. בדיקות דם: E2 1104 PROGESTERON 1.2 LH 5.9 באותו יום, בשמונה בבוקר, הורו לי להזריק אוביטרל. היום בבוקר, 48 שעות אחרי הזרקת האוביטרל. עדיין ראו את אותו זקיק בגודל 18 מ"מ, ורירית 4.8 מ"מ!! בדרך כלל בביוץ יש לי רירית בין 6-7 מ"מ. בדיקות דם מהיום (כאמור 48 שעות אחרי אוביטרל): E2 548 PROGESTRON 2.9 LH 28.3 היה ביוץ? מה הזמן המקסימלי לביוץ אחרי אוביטרל? יכול להיות שלא היה ביוץ תוך 36-40 שעות?? האם עודני בביוץ? התוצאות תקינות?

01/02/2019 | 12:42 | מאת: שירי

בנוסף ובהמשך לאמור לעיל, בדיקות מהיום 72 שעות אחרי אוביטרל. זקיק שהיה 18 ביום הזריקה הפך ל 24 (לא ידעו לומר לי אם זו ציסטה או גופיף צהוב). רירית התכווצה. Progesteron 5.4 Lh 29 E2 645 האם היה ביוץ בעקבות האוביטרל? אם כן, מתי?

01/02/2019 | 17:20 | מאת: פרופ' משיח שלמה

הפרוגסטרון קצת נמוך וכדאי לחזור עליו למחרת

01/02/2019 | 17:22 | מאת: פרופ' משיח שלמה

יש להבין שהבדיקות ההורמונליות משק]ות רק את השינויים ההורמונלים שמצרחשים בהקבלה לביוץ ובעיקר עלית הפרוגסטרון. אין בעלית הפרוגסטרות הוחה שהביצית אמנם חרכה מהשחלה ונכנסה לחצוצרה

01/02/2019 | 17:46 | מאת: שירי

תודה רבה על המענה, בנוסף לאמור לעיל, גם הופיע דימום קל היום. אני מבינה מזה שהחודש הזה אבוד? מה יכולה להיות הסיבה? מיואשת.

מנהל פורום טיפולי פוריות