אפס תאי זרע בבדיקה לאחר מגע

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

09/12/2018 | 08:43 | מאת: מודאגת

שלום ד"ר, מה יכולה להיות הסיבה להימצאות אפס תאי זרע, ב2 בדיקות חוזרות לאחר מגע? פעם אחת שעה אחרי מגע ופעם אחת כ7 שעות אחרי. ספירת זרע תקינה בכל המובנים (כמות תקינה, ריכוז 15 מליון בממוצע, תנועה בינונית-טובה). צילום רחם שלי תקין לחלוטין. משום מה יש ממש אפס תטים, אפילו לא אחד בכל השדות שהרופא בדק במיקרוסקופ. יש לציין כי יש לי רחם אחורי והרופא אומר שהצוואר רחם שלי פונה כלפי הבטן ואולי שינוי תנוחה יכול לעזור. יש לציין שאנחנו במקביל מקבלים טיפול בהזרעות והורמונים בזריקות (כבר 5 חודשים ללא הצלחה). תוהה האם זה אומר שהסיכויים שלנו להריון טבעי בעצם אפסיים (וזאת למרות שכל הבדיקות שבוצעו עד כה תקינות לחלוטין!) תודה רבה.

10/12/2018 | 15:44 | מאת: פרופ' משיח שלמה

אחרי 5 חודשים של טיפול בהורמונים הייתי ממליץ מאד לצרף גם IUI, כלומר-הזרקה תוך רחמית של הרחם-פעולה שתתור את בעיית הגעת הזרע לרחם וגם תעלה מאד את סיכויי ההצלחה.

10/12/2018 | 15:45 | מאת: מודאגת

כאמור אנחנו כבר 5 חודשים עושים IUI, בכל זאת רוצה להבין איך יכול להיות שתאי הזרע חא מכיעים לצוואר הרחם, והאח זה אומר בעצם שסיכויינו להרות באופן טבעי הם אפסיים?

מנהל פורום טיפולי פוריות