אי ספיקה שחלתית מוקדמת

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

27/11/2018 | 18:20 | מאת: מירי

אני בת 25, עם ילדה אחת בת שנה ו9 חודשים. עם שאיפה ל4 ילדים. ההריון הקודם היה עם IUI ולטרזול, לאחר נסיונות שלא הצליחו עם איקקלומין. במקביל, היה היפותירואידיזם קל, וטופלתי עם יוטירוקס. לאחר הלידה( כנ"ל היום) התאזן לי הTSH והפסקתי. לאחר הלידה לקחתי גלולות סרזט למשך חצי שנה, ומאז מינז. עשיתי פרופיל הורמונלי לפני כשבועיים, ויצא לי FSH של 17.6, LH=10.8, אסטרדיול =205, טסטוסטרון=0.7, פרוגסטרון =1.5, ופרולקטין 164. הרופא אמר לי שיכול להיות שיש לי רזרבה שחלתית נמוכה. ויפנה אותי לAMH. האם הגיוני שכבר בגיל 25 תהיה לי אי ספיקה? האם יכול להיות שתוצאות הבדיקה ההורמונלית הוטו בהשפעת הכדורים למניעת הריון שאיתם הפסקתי בערך חודשיים לפני ביצוע הפרופיל? האם יהיה באפשרותי לשאוב ביציות בזמן הקרוב ולשמר אותן הלאה או שכבר אבוד? מה הפרוגנוזה לכניסה להריון? תודה רבה!

29/11/2018 | 09:22 | מאת: פרופ' משיח שלמה

גם אני מציע לבצע AMH שהוא יותר מהיימן בקביעת הרזרבה השחלתית מאשר FSH. אם יסתבר שאומנם הרזרבה השחלתית נמוכה, כדאי מאד להתחיל בטיפול או כדי להרות או לשמר פוריות. יש לבדוק את הזכאות שלך לשימור פוריות ללא תשלום, כפי שנכנס לסל הבריאות לאחרונה.

מנהל פורום טיפולי פוריות