הריון חוץ רחמי אחרי הזרעה

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

24/11/2018 | 17:17 | מאת: טליה

היי, אני ובעלי בני 26 לאחר חצי שנה של ניסיון להיקלט להריון התחלנו בבדיקות. התגלתה בעיה בתנועתיות ובמורפולוגיה של הזרע והומלץ לעשות הזרעה. עשינו הזרעה ללא הורמונים, רק עקבו אחרי הביוץ וביום הביוץ ביצעו את ההזרעה. נקלטתי להריון בסבב הראשון אך לצערנו זה התגלה כהריון חוץ רחמי. נראה בינתיים שהוא מתמוסס לבד ללא התערבות, בטא בירידה ונעלמו התסמינים. אני צריכה כמובן להמשיך לעקוב אחרי הבטא עד לאיפוס. כמה שאלות: 1. כמה זמן אחרי הריון חוץ רחמי ניתן לנסות להיכנס שוב להריון? בהנחה שזה התמוסס לבד ולא הייתי צריכה זריקה להפסקת ההריון. 2. האם ההריון החוץ רחמי הוא תוצאה של ההזרעה? 3. כדאי לעשות את ההזרעה הבאה בזמן ביוץ בצד שמאל (ההריון החוץ רחמי בצד ימין) 4. מה הסיכוי שזה שוב יקרה?

26/11/2018 | 12:33 | מאת: פרופ' משיח שלמה

בתשובה לשאלותייך: ראוי לבצע צילום אחם כדי לבדוק אם בחצוצרות אין חסימה שלמה או חלקית. בכל מקרה ייתכן ומומלץ לעבור חהםריה חוץ גופית. גם בהםריה חוץ גופית ייתכן הריון חוץ רחמי אבל פחות. נין לחסור לטיפול כחרי שני מחזורי וסת תקינים.

מנהל פורום טיפולי פוריות